Æblecrumble
En rigtig lækker, nem æblecrumble. Den kan også laves med nedfaldsæbler inden de er helt modne, den bliver lidt mere fast og syrlig, sådan kan vi lide den bedst.
Opskriften giver 5 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Filippa- eller Holsteiner Cox-æbler er nogle af de bedste æblesorter til denne kage.
Bland kanelen og 1 spsk sukker til kanelsukker. Brug lidt mere sukker, hvis æblerne er umodne.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
Læg æblerne lagvis med kanelsukkeret. Hæld vandet over.
Smuldr havregryn, mel, smør, vanille og sukker sammen, evt. i foodprocessor, men kun lige til det begynder at klumpe lidt sammen.
Hæld blandingen over æblerne.
Bag midt i ovnen ca. 30-40 min. Dæk evt. med alufolie undervejs, hvis toppen er gylden inden æblerne er møre. Drys hakkede mandler over kagen 5-10 min før kagen er færdig.
Server gerne med koldt flødeskum til, evt, creme fraiche.
Fif: har du adgang til mange æbler i sæsonen, kan du fryse dem, når de er skrællet og skåret i både. I poser med 500 g er det hurtigt at tø dem lidt op og lave crumble.