Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Æblecrumble

En rigtig lækker, nem æblecrumble. Den kan også laves med nedfaldsæbler inden de er helt modne, den bliver lidt mere fast og syrlig, sådan kan vi lide den bedst.

Indtastet 13. januar 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
500 g
0,5 dl
0,5 tsk
1 spsk
50 g
0,5 dl
50 g
1 tsk
50 g
1 håndfuld
Filippa- eller Holsteiner Cox-æbler er nogle af de bedste æblesorter til denne kage.
 
Bland kanelen og 1 spsk sukker til kanelsukker. Brug lidt mere sukker, hvis æblerne er umodne.
 
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
 
Læg æblerne lagvis med kanelsukkeret. Hæld vandet over.
 
Smuldr havregryn, mel, smør, vanille og sukker sammen, evt. i foodprocessor, men kun lige til det begynder at klumpe lidt sammen.
 
Hæld blandingen over æblerne. 
 
Bag midt i ovnen ca. 30-40 min. Dæk evt. med alufolie undervejs, hvis toppen er gylden inden æblerne er møre. Drys hakkede mandler over kagen 5-10 min før kagen er færdig.
 
Server gerne med koldt flødeskum til, evt, creme fraiche.
 
Fif: har du adgang til mange æbler i sæsonen, kan du fryse dem, når de er skrællet og skåret i både. I poser med 500 g er det hurtigt at tø dem lidt op og lave crumble.
  200 °C   30 minutter

  200 °C   30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 797 kJ
Kalorier 191 kcal
Fedt 9 g
- mættede 4 g
- enkeltumættede 3 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 27 g
- heraf sukker 9 g
Kostfibre 3 g
Protein 2 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (133 g)

kJ 1059
13 %
kcal 254
13 %
Fedt 11 g
16 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk