Spinattærte med feta
Lækker og nem tærte, med ingredienser der næsten altid er i huset eller kan varieres med noget andet.
Opskriften giver 10 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Blend sesamfrø til mel. Bland med speltmel og salt, smuldr smør heri. Det kan med fordel gøres i minihakker eller foodprocessor. Hæld ægget i og ælt til det lige hænger sammen. Tryk dejen ud i en tærteform og forbag den i 10 min ved 200 grader.
Imens laves fyldet. Kom en spsk smør på en pande og svits/optø spinaten heri. Drys med muskat.
Skær feta i tern, hvis du bruger en blok (jeg bruger den fra Puck).
Pisk æg, fløde og salt hurtigt sammen.
Læg halvdelen af fetaternene på tærtebunden. Fordel spinaten herpå, derefter resten af fetaen. Hæld æggeblandingen over og rør lidt rundt med en gaffel så det hele fordeles nogenlunde jævnt.
Drys med mozzarellaost.
Bag igen ca. 30 min ved 200 grader.