Stuvet hvidkål
Denne nemme ret er god ved juletid sammen med f.eks frikadeller

Ingredienser
0,5 | stk | hvidkål skåret i tynde strimler |
30 | g | smør |
3 | spsk | mel |
2,5 | dl | mælk |
2,5 | dl | kogevand fra kålen |
0,5 | tsk | revet muskatnød |
salt og hvid peber |

Halvér en hvidkål og skær den halve hvidkål i tynde strimler. Hvis du foretrækker grove stykker så er det også ok. Kogetiden skal i så fald nok forlænges.
Kom kålen i en stor gryde og dæk med vand. Bring kålen i kog.
Kog kålen i ca. 15 minutter, alt efter hvor mør du vil have den. Jeg foretrækker selv en ret mør kål.
Hæld kogevandet fra. Gem noget af kogevandet til stuvningen.
Smelt smørret i en kasserolle og rør melet ud heri.
Tilsæt lidt efter lidt kogevand og mælk. Lad sovsen koge igennem. Rør i den hele tiden, så den ikke brænder på.
Tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag. Ca. 1 1/2 tsk salt passer nogenlunde til denne opskrift.
Bland kål og sovs og retten er færdig.
Der er sikkert mange måder at spise stuvet hvidkål på - jeg foretrækker den sammen med frikadeller eller medister og med kanelsukker på.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 214 kJ |
Kalorier | 51 kcal |
Fedt | 2 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 8 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (226 g)