Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Stuvet hvidkål

Denne nemme ret er god ved juletid sammen med f.eks frikadeller

Indtastet 18. december 2013 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Halvér en hvidkål og skær den halve hvidkål i tynde strimler. Hvis du foretrækker grove stykker så er det også ok. Kogetiden skal i så fald nok forlænges.

Kom kålen i en stor gryde og dæk med vand. Bring kålen i kog.

Kog kålen i ca. 15 minutter, alt efter hvor mør du vil have den. Jeg foretrækker selv en ret mør kål.

Hæld kogevandet fra. Gem noget af kogevandet til stuvningen.

 

Smelt smørret i en kasserolle og rør melet ud heri.

Tilsæt lidt efter lidt kogevand og mælk. Lad sovsen koge igennem. Rør i den hele tiden, så den ikke brænder på.

Tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag. Ca. 1 1/2 tsk salt passer nogenlunde til denne opskrift.

Bland kål og sovs og retten er færdig.

Der er sikkert mange måder at spise stuvet hvidkål på - jeg foretrækker den sammen med frikadeller eller medister og med kanelsukker på.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk