Sunde müslibarer
Sprængfyldt med kerner og sund energi. Lidt mere "kageagtig" konsistens end traditionelle muslibarer, men ene af gode sunde råvarer, intet overflødig fedt.
Opskriften giver 21 Små muslibarer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Blend bananer og æg sammen. Tilsæt ahornsirup, gryn, kerner, nødder, tørret frugt og salt.
Rør det hele godt sammen og fordel i en lille bradepande, der er foret med bagepapir. Pres det godt sammen og bag midt i ovnen ved 175 grader ca. 40 min, men hold øje med at toppen ikke bliver for mørk, dæk den evt. Med et stykke bagepapir.
Køles af og skæres derefter ud i barer. Hvis du synes, de er for bløde, kan de bages igen med lidt afstand imellem, evt. ved lav varme i længere tid, for at de tørrer mere, uden at tage farve.
Fif: Der kan frit byttes om til andre typer gryn, kerner, nødder og tørret frugt, så man kan lave forskellige smagkombinationer, fra gang til gang. Frysetørrede bær tilføjer meget smag.
Opbevares i tætsluttende dåse/bøtte enten på køl eller frys. Da der ikke er tilsat sukker vil der være begrænset holdbarhed, hvis de ikke fryses.
OBS: bliv ikke forskrækket over kalorieindholdet, mange af kernerne vil passere ufordøjet og derfor vil kroppen optage færre af kalorierne. Hvor meget vil være individuelt og er bl.a. afhængig af hvor godt de tygges. Drik gerne godt med vand til.