Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Surdejsbrød

Smagfuldt og saftigt

Indtastet 21. september 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
1. Dag
100 g
100 g
2 spsk
2 dl
2. Dag
200 g
200 g
1 spsk
4 dl
1,5 tsk
2 tsk
1. Dag røres ingredienserne sammen til en fordej. Den dækkes med med et klæde og hviler til dagen efter.

2. Dag hældes fordejen i en røremaskine med de øvrige ingredienser  og æltes ca. 15 min. Tilføj evt. mere mel.

Hæld mel på et bord. Ælt og form dejen til en kugle. Lad den hæve i en meldrysset hævekurv eller skål. Vend den forsigtigt ud på en plade med bagepapir når den er hævet færdig efter 1-2 timer.

Bages midt i ovnen ved 220 grader i 30-40 min. Til det lyder hult når du banker under bunden.

Fif: Fiberhusk kan erstattes med havregryn eller mere mel.
  220 °C   30 minutter

  220 °C   30 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk