Svensk pølseret
Indtastet 5. december 2014 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
1,5 | kg | Kartofler (ikke nye) |
4 | stk | Forårsløg, den grønne top |
1,5 | ltr | Vand, eller til kartoflerne er dækkede |
2 | spsk | Tomatpure, koncentreret |
50 | g | Ketchup eller efter smag |
1 | dl | Laktosefri piskefløde 36% (Arla) |
2 | dl | Minimælk eller efter tilpas konsistens |
1 | tsk | Paprika, sød |
1 | tsk | Havsalt eller efter smag |
1 | drys | Peber, sort |
300 | g | Cocktailpølser, reduceret fedtindhold, REMA 1000 |
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. en halv til en hel cm. Kog dem med forårsløg i 10 min. eller til de er møre, når du stikker dem med en gaffel.
Sluk for kogepladen og hæld vandet fra. En del af forårsløgene vil ryge med ud og det gør ikke noget.
Hæld tomatpure, ketchup, fløde paprika, salt og peber i gryden med kartoflerne.
Juster med mælken og bring gryden i kog igen, skru ned for lavt blus, da den koger som spruttende lava.
Smag til og juster konsistensen til du er tilfreds. Tilsæt herefter pølserne og server når de er gennemvarme.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 408 kJ |
Kalorier | 97 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 13 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 4 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (456,2 g)
kJ 1861
22 %
kcal 445
22 %
Fedt 15 g
21 %