Tunmousse
En klassiker til festlige lejligher
Ingredienser
3 | stk | Tun i vand, konserves |
200 | g | smør |
1 | dl | Creme fraiche 18 % |
1 | tsk | Citronsaft, friskpresset |
1 | drys | Salt, bordsalt |
1 | drys | Peber, sort |
Temperer smøret til stuetemperatur, eller giv det 30-40 sek. i microovn så det bliver blødt, men ikke smeltet.
Dræn tunen for vand og kom den op i en skål med smørret.
Pisk smør og tun sammen til det er godt blandet.
Tilføj creme fraiche, citronsaft, salt og peber.
Pisk igen, det skulle gerne blive jævnt og sammenhængende, ellers tilføj evt. lidt mere creme fraiche.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Pres moussen ned i en form, glat overfladen og sæt den på køl i minimum 6 timer, gerne til dagen efter.
Vend moussen ud og arrangerer fint, eller brug en ske til at forme moussen til æggeformede kugler.
Server med brød og citronbåde, evt. rejer, salat, agurk og brøndkarse.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1213 kJ |
Kalorier | 290 kcal |
Fedt | 25 g |
- mættede | 16 g |
- enkeltumættede | 7 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | < 1 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 15 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (73 g)