Vanilleis laktosefri
Nem og lækker vanilleis.
Ingredienser
4 | stk | Æggeblomme, pasteuriseret |
2 | stk | Past. æggehvider |
4 | spsk | Sukker |
0,25 | tsk | Vanille, pulver |
2,3 | dl | Laktosefri piskefløde 36% (Arla) |

Med ismaskine:
Pisk æggeblommer og hvider luftigt, med sukker og vanillepulver.
Hæld fløden i og pisk til det er cremet.
Hæld i ismaskine.
Uden ismaskine:
Pisk æggeblommer med sukker og vanille i en skål, æggehvider i en anden og fløden i en tredie. Tilsidst vendes de forsigtigt sammen.
Sæt i en flad bøtte i fryseren, hvor der røres hver halve time til den er frossen.
Man kan også undlade at røre, det vil give den klassiske parfaitis, som er mindre cremet.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1287 kJ |
Kalorier | 312 kcal |
Fedt | 27 g |
- mættede | 15 g |
- enkeltumættede | - |
- flerumættede | - |
Kulhydrater | 12 g |
- heraf sukker | 12 g |
Kostfibre | - |
Protein | 5 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 kugler (50 g)