Vanillekranse
Opskriften giver:
Ingredienser
300 | g | sukker |
2 | stk | Vanillestænger. Brug IKKE vanillesukker |
300 | g | smør |
400 | g | Hvedemel |
2 | stk | Små æg |
50 | g | finthakkede mandler |

Skrab kornene ud af vanillestængerne og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker.
190 °C 10 minutter
Smulder mel og koldt smør, brug evt. foodprocessor.
Rør og ælt alle ingredienserne sammen til en homogen dej, uden at ælte for meget.
Hvis dejen virker for tyk, så tilsæt evt. lidt vand.
Med en stjernetyl, sprøjtes små kranse på bagepapir.
Bages til kransene er lysebrune.
190 °C 10 minutter
190 °C 10 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 2180 kJ |
Kalorier | 521 kcal |
Fedt | 28 g |
- mættede | 16 g |
- enkeltumættede | 9 g |
- flerumættede | 2 g |
Kulhydrater | 60 g |
- heraf sukker | 30 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 7 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (10,075 g)
kJ 220
3 %
kcal 53
3 %
Fedt 3 g
4 %