Ymerdrys
Lækkert sprødt drys lavet af en rest rugbrød.
Indtastet 26. juli 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
50 | g | Rugbrød, fuldkorn |

Rugbrødet rives eller hakkes fint. Spredes ud i et tyndt lag på bagepapir.
200 °C 10 minutter
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. eller til det er helt tørt og sprødt. Vend rundt i det nogle gange undervejs, det får en karakteristisk klirrende lyd når det er færdig.
Hak det evt. finere med en kniv eller brug en bagerulle til at kvase det under.
Køles helt af og opbevares i tætsluttende glas eller dåse.
Smager dejligt som det er, kan evt. tilsættes lidt brun farin. Kan bruges som ymerdrys, som drys på frugtgrød eller som drys i en sundere version af æblekage.
200 °C 10 minutter
200 °C 10 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 983 kJ |
Kalorier | 234 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 54 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 9 g |
Protein | 6 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (8.700000000000001 g)
kJ 86
1 %
kcal 20
1 %
Fedt < 1 g
< 1 %