Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Ymerdrys

Lækkert sprødt drys lavet af en rest rugbrød.

Indtastet 26. juli 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
50 g
Rugbrødet rives eller hakkes fint. Spredes ud i et tyndt lag på bagepapir.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. eller til det er helt tørt og sprødt. Vend rundt i det nogle gange undervejs, det får en karakteristisk klirrende lyd når det er færdig.

Hak det evt. finere med en kniv eller brug en bagerulle til at kvase det under.

Køles helt af og opbevares i tætsluttende glas eller dåse. 

Smager dejligt som det er, kan evt. tilsættes lidt brun farin. Kan bruges som ymerdrys, som drys på frugtgrød eller som drys i en sundere version af æblekage.
  200 °C   10 minutter

  200 °C   10 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 983 kJ
Kalorier 234 kcal
Fedt 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 54 g
- heraf sukker -
Kostfibre 9 g
Protein 6 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (8.700000000000001 g)

kJ 86
1 %
kcal 20
1 %
Fedt < 1 g
< 1 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk