Æblecrumble
Ingredienser
400 | g | Æbler |
1 | tsk | Kanel |
1 | spsk | Suvida sukkererstatning |
0,5 | dl | Vand |
50 | g | Økologisk sigtet spelt |
0,5 | dl | Havregryn |
50 | g | Suvida sukkererstatning |
1 | drys | Vanille, pulver |
1 | tsk | Vanillesukker |
50 | g | Smør, saltet |
10 | g | Mandel, rå |
Der skal bruges 400 g. æbler efter de er skrællet og skæret i tynde skiver.
Læg æblerne i et lille ildfast fad.
Bland sødning og kanel og drys over æblerne
Fordel den halve dl vand over.
Smuldr mel, havregryn, sødning, vanille og smør sammen.
Fordel crumbledejen over æblerne.
Sæt fadet i ovnen 30 min ved 200 g.
Hak mandlerne og fordel dem over crumblen.
Bag crumblen yderligere 5-10 min.
Æblerne skal føles møre, når man stikker en gaffel i.
Info: Suvida kan skiftes ud med sukker i samme mængde, eller anden sødning, tjek da om sødningen er 100% ift. sukker. Speltmel kan erstattes af andre meltyper også glutenfri, men ikke de nye affedtede typer nøddemel.
200 °C 30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 655 kJ |
Kalorier | 157 kcal |
Fedt | 9 g |
- mættede | 5 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 28 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 2 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (113 g)