Appelsin/vanilje chiabudding
Chiabudding med en frisk smag af appelsin.
Opskriften giver 2 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
1) Flæk vaniljestangen og skrap vaniljekornene ud. Bland det ikke med sukker!
2) Riv appelsinen på et rivejern eller brug et citronjern til dette. Hvis man får store stykker appelsinskal, er det en god idé at hakke det til mindre stykker.
3) I en skål, bland chiafrø, mandelmælk, ahornsirup, vaniljekorn og appelsinskal. Pisk det hele sammen i mindst 1,5 minut - på den måde undgår man, at chiafrøene klumper sig sammen.
4) Stil buddingen i køleskabet i mindst 6-12 timer eller natten over. Når buddingen skal spises, røres der godt rundt i den igen, hvorefter den serveres.
Note:
- Som topping kan man anvende hakkede valnødder.
- Alternativt kan man blande noget af saften fra appelsinen i buddingen, når alle ingredienserne blandes, for at få en kraftigere smag af appelsin.