2 ingrediens chokoladekage
Ingredienser
165 | g | 86% mørk chokolade |
3 | stk | Æg |
Sådan gør du:
Del æg i hvider og blommer.
Det er meget vigtigt, at der ikke kommer blommerester i æggehviden, ellers bliver den umulig at piske stiv.
Tænd ovnen på 170 grader.
Smelt chokoladen i et vandbad.
Pisk æggehviderne helt stive, til du kan vende massen på hovedet, uden at den falder ud.
Rør den smeltede chokoladen ud i æggeblommerne og tilsæt en tredjedel af hviden.
Rør derefter endnu en tredjedel af hviden rundt i chokolademassen, og vend forsigtigt resten af hviden i.
Hæld massen i en bageform, beklædt med bagepapir, på ca. 15 cm i diameter.
Sæt kagen i ovnen i 20- 25 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af, før du tager den ud af formen.
Ellers er der risiko for, at den går i stykker.
175 °C 20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1886 kJ |
Kalorier | 460 kcal |
Fedt | 39 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 12 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | - |
Protein | 12 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (35 g)