Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Hvide Kardemomme Boller

Super lækre og nemme boller til en hver lejlighed, holder sig bløde og saftige i flere dage efter de er bagt. Får altid stor ros når de er på bordet.

Indtastet 28. april 2023 af: Patrick

Du følger nu Patrick


Du vil nu modtage en email hver gang Patrick indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Min egen hjemmelavet opskrift

Tænd ovnen på 200 grader.

Brug røremaskine når du begynder at komme mel i.
________________
Opløs gæret i lunken vand.

Tilføj A38 og olie, og rør det godt sammen.

- Jeg har her brugt A38 Tykmælk 3,5% da den var på tilbud, men den kan erstattes af andet yoghurt eller kærnemælk. Jeg tager altid noget der er ved at være dato og derfor nedsat.
--Jeg har også før brugt skyr med vanilje, og så bare ikke brugt vanilje i de tørrede ingredienser.

______________________
Tilføj de tørrede ingredienser og rør dejen blidt med træske. 

Tilføj en smule mel af gangen og føl dig frem, de 1100 g er ca hvad der skal til for at jeg syntes dejen er lind og lækker. 
(Jeg plejer at lade dejen kører på røremaskine i små 10 min)


Dejen skal kort æltes i hånden og lægges i skålen, stil skålen på komfuret imens ovnen varmer op, og lad hæve en lille times tid. Med et tørt viskestykke over.

Hæld dejen ud og ælt den kort på bordet, form dine boller (ca. 90 gram vejer mine) eller lav et eller flere franskbrød, stil bollerne/brødet til hævning på det lune komfur og hold øje med dem. bag dem når de har en fin størrelse. (ca. 30 min)
Kan pensles med æg eller rester af A38.
- Drys evt. med chiafrø eller birkes.
_________________________

Bages i ca 15 min, men hold øje med dem og tag dem ud når du syntes de er lækre og gyldne. 
Tages ud og vendes med bunden i vejret. så bliver de ikke alt for bløde.

___________________________


- Som en lille ekstra ting kan man altid tilføje 5 korns blanding, revet gulerødder, rosiner eller chokolade hvis det frister. 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk