Æblekage med marcipan
Ingredienser
100 | g | smør |
100 | g | Rørsukker |
100 | g | Marcipan |
2 | stk | Æg |
150 | g | Økologisk sigtet spelt |
2 | tsk | Bagepulver |
1 | dl | Fløde 38 %, piskefløde |
0,5 | dl | Vand |
400 | g | Æble, dansk, råt |
Pisk smør og sukker blødt.
Riv marcipan og pisk i smørret med 1 æg ad gangen.
Bland mel og bagepulver og rør i.
Rør fløde og evt. vand i.
Skræl æblerne og skær i tynde både. Rør dem i dejen.
Fordel i en springform på ca. 24 cm foret med smurt bagepapir.
Bag ved 175 grader i ca 40 min.
175 °C 40 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1217 kJ |
Kalorier | 291 kcal |
Fedt | 16 g |
- mættede | 8 g |
- enkeltumættede | 6 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 32 g |
- heraf sukker | 15 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 5 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (121 g)