Appelsin og Oreo Cheesecake
Indtastet 19. april 2025 af: Sofie B. M.
Opskriften giver:
Ingredienser
Bunden | ||
300 | g | Oreo småkage |
100 | g | Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt |
Fyldet / Ostecreme | ||
400 | g | Buko, naturel flødeost |
250 | g | Sukker, stødt melis (saccharose) |
200 | g | Creme fraiche 9% |
125 | g | Friskpresset appelsinsaft |
2 | tsp (us) | Appelsinskal |
6 | blade | Husblas |
Bunden
- Start med at blende Oreo-kiksene, med både kiks og fyld delen, til det næsten ligner jord
- Smelt margarinen og hæld det over "oreo-jorden"
- Bland det godt
- Find en 22Ø springform, fyldt "oreo-jorden" i, fordel og tryk den godt
- Sæt springformen med bunden i fryseren imens fyldet laves
Fyldet / Ostecreme
- Kom Flødeosten og Sukker i en skål og pisk godt sammen
- Tilføj Creme Fraiche og Appelsinskal pisk igen
- Kom Appelsinsaft og Husblas i en ny skal og opvarm til husblas bladene er opløst (brug evt. mikrobølgeovnen)
- Tilføj Appelsinsaft og Husblas blandingen til resten af blandingen og pisk
- Tag bunden ud af fryseren og hæld fyldet i springformen
- Sæt cheesecaken tilbage i fryseren i 30 min, og derefter i køleskabet i 60 min eller i køleskabet i 2-3 timer. (Kan sagtens stå længere.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1348 kJ |
Kalorier | 322 kcal |
Fedt | 19 g |
- mættede | 10 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 35 g |
- heraf sukker | 28 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 4 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (115,75 g)
kJ 1560
19 %
kcal 373
19 %
Fedt 22 g
31 %