Aspargessuppe
Ingredienser
2 | spsk | Smør eller smagsneutral olie |
2 | spsk | Hvedemel |
2 | dåser | Aspargessnitter inkl. væden |
1 | ltr | Vand |
2,5 | dl | OMA Til Madlavning 4% |
1 | stk | Bouillonterning høns el. grøntsag |
1 | tsk | Salt og pepper |
Fremgangsmåde:
1) Hæld væden fra aspargessnitterne over i en beholder, så du har asparges og væde hver for sig.
2) Opvarm fedtstof i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk grundigt. Tilsæt aspargesvand lidt ad gangen imens du pisker.
3) Når du har brugt alt aspargesvandet, tilsættes vand lidt af gangen imens du pisker – tilsæt vand indtil suppen har den ønskede tykkelse. Tilsæt herefter en bouillonterning.
4) Lad suppen småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde og aspargessnitter, og varm suppen igennem i yderligere 5 minutter.
5) Smag til med salt og peber.
6) Tip: ønsker du mere fylde til suppen, kan du tilføje kødboller.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 103 kJ |
Kalorier | 24 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 2 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | < 1 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (542 g)