Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Bedstefars skæg med rabarber

Indtastet 14. maj 2021 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
Rabarberkompot
500 g
5 spsk
Kagebund
70 g
70 g
2 stk
125 g
1 tsk
1 dl
Marengs
2 stk
100 g
1 spsk

Rabarberkompot

Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca 1,5 cm. Bland dem med sukker og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 20 min eller til de er møre, men lige holder formen.

Kagebund

Pisk blødt smør med sukker, tilsæt 1 æggeblomme ad gangen og pisk godt. 

Vend mel og bagepulver sammen og sigt det derefter i kagen, skiftevis med, at der vendes mælk i dejen.

Kom dejen i en smurt springform på ca 19-20 cm i Ø og bag ved 175 g. i ca 15-20 min.

Marengs

Pisk marengs i de sidste 5 minutter af kagebundens bagetid. Pisk hviderne stive og tilsæt lidt sukker ad gangen til det hele er brugt. Pisk til marengsen er blank og jævn. 

Tag kagebunden ud af ovnen og fordel rabarberne ovenpå. Lad væden blive tilbage, der vil være rigelig væde tilbage i rabarberne.

Fordel marengs på toppen og sigt flormelis over.

Bag i yderligere 20 min. til marengsen er lysebrun.

Lad kagen køle af i formen. Løsn den langs kanten med en kniv. Ha´ gerne noget under, når formen åbnes, da der kan være en del overskudsvæde fra rabarberne.

 

  175 °C   40 minutter

  175 °C   40 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 934 kJ
Kalorier 223 kcal
Fedt 7 g
- mættede 4 g
- enkeltumættede 2 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 36 g
- heraf sukker 22 g
Kostfibre 2 g
Protein 4 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (165 g)

kJ 1538
18 %
kcal 367
18 %
Fedt 12 g
17 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk