Cajun reje suppe
Ingredienser
1 | spsk | smør |
1 | stk | Peberfrugt, grøn, rå |
2 | stk | Forårsløg, rå |
1 | fed | hvidløg |
7 | dl | Tomatjuice, konserves |
250 | g | Muslingefond |
15 | ml | Vand |
1 | kvist | Timian |
4 | blade | Basilikum, frisk |
1 | drys | Chiliflager |
1 | stk | Laurbærblad |
1 | drys | Salt |
1 | dl | Basmati ris |
400 | g | Friske rejer |
1 | spsk | Chilisauce |
Smelt smøret i en stor gryde over medium varme. Sauter peberfrugt, løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt tomat juice, muslingefond og vand. Krydr med timian, basilikum, chiliflager, laurbærblad og salt. Bring det i kog, tilsæt så ris. Skru ned for varmen, læg låg på. Lad det simre i 15 min, til risene er møre.
Tilsæt rejer, og lad det simre videre i 5 min, eller indtil rejerne er klare. Fjern laurbærblad, og smag til med chili sauce.