Chokoladekage fra hjerteforeningen
Kalorielet chokoladekage.
Ingredienser
2 | stk | Æg |
1 | dl | Sukker |
4 | spsk | Kakao, bitter/usødet |
1 | tsk | Bagepulver |
1 | tsk | Vanillesukker |
0,5 | dl | Skummetmælk |
15 | g | Flydende margariner |
50 | g | Mørk chokolade |
1 | dl | Hvedemel |
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Hak chokoladen og rør den i dejen. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 20 min. Afkøl kagen, før den skæres ud.
Den er bedst lun, så hvis du gemmer den i fryseren eller på køkkenbordet til dagen efter, så kan det være en god ide at give den 15-20 ser i microbølgeovnen.
Hvis man gerne vil have kcal endnu længere ned, kan man fint fjerne en halv deciliter mel, og chokoladen. Sådan var opskriften oprindeligt, jeg syntes bare det var lidt fesent.
175 °C 20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1476 kJ |
Kalorier | 353 kcal |
Fedt | 13 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 51 g |
- heraf sukker | 34 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 9 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 por (41 g)