Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Energibarer

Indtastet 2. april 2022 af: Ditte Hansen

Du følger nu Ditte Hansen


Du vil nu modtage en email hver gang Ditte Hansen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde https://bagvrk.dk/energibar/

Læg chiafrøene i blød i vandet i minimum en halv time. Rør rundt med en gaffel, så alle frø er våde. De skal svulme op og blive til en tyk grød, når de er klar.

Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Fór en brødform på 12×30 cm med bagepapir. Det gøres nemmest ved at gøre papiret vådt og vride det op som en karklud. Så kan det komme helt ud i hjørnerne, og blive der.

Hak mandler og græskarkerner groft. Bland mandler, græskarkerner, sesamfrø og gryn, og bred det ud i et jævnt lag på bagepapiret. Rist blandingen i ovnen i ca. 10 minutter. Rør i det undervejs. Hak imens abrikoserne fint med en tung, skarp kniv.

I en skål blander du de endnu varme nødder og gryn, de udblødte chiafrø, abrikoserne og honningen til en klistret masse. Fordel denne masse i brødformen, og tryk det godt sammen.

Bag din energibar i nederste tredjedel af ovnen i ca. 15 minutter. Massen skal være fast og kun let gylden i kanterne.

Lad energibaren køle lidt af i formen, før du tager den ud, og lader den køle helt af på en rist. Skær nu energibarerne ud i passende stykker. Mine var 3×6 cm.

  175 °C   15 minutter

  175 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk