Fennikel risotto i fad med kylling
Ingredienser
400 | g | Fennikel, knold, rå |
2 | spsk | Hvidløgsolie |
2 | tsk | Timian, tørret |
1 | drys | Salt |
1 | drys | Peber, sort |
Forbered: | ||
4 | dl | Risottoris |
7,5 | dl | Bouillon, hønsekød, spiseklar |
2 | dl | Hvidvin, tør |
1.350 | g | Kylling parteret |
1 | spsk | Olivenolie |
50 | g | Parmesan, revet |
1 | kvist | Timian frisk evt. |

Tænd ovnen på 200 grader. Rens og snit fennikel og vend det i hvidløgsolie. Drys med timian, salt og peber. Sæt det midt i ovnen i 15 min.
Klargør imens resten af ingredienserne og parter kyllingen.
Rør ris, bouillon og hvidvin i fennikelfadet. Læg kyllingestykker henover. Pensl kyllingen med olivenolie og drys omhyggeligt med salt og peber på skindet. Maldonsalt eller lign. er bedst. Sæt tilbage i ovnen 30-45 min. Giv evt. grill ( eller grill og varmluft de sidste 10-15 min)
Ved servering drysses risottoen med parmesan.
I næringsberegningen er kylling og parmesan ikke medtaget, så det kan vejes for sig ved serveringen.
Info Low FODMAP begræns mængden af fennikel til ca. 50 g. pr. person.
200 °C 45 minutter