Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Fødselsdagsboller

Indtastet 15. april 2023 af: donoma

Du følger nu donoma


Du vil nu modtage en email hver gang donoma indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


1:

Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (38 grader). Opløs gæren heri.

 

2: Tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen og rør dem i. 

 

3: Kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen perfekt.

 

4: Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.

 

5: Kom godt med mel, eller lidt olie på hænderne (dejen er stadig lidt fedtet og blød), og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 40 minutter, mens ovnen forvarmes til 220 grader (varmluft 200) 

 

6: Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter.

  220 °C   12 minutter

  220 °C   12 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk