Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Fru baks morgenboller

Lækre kalorielette koldhævet boller

Indtastet 27. januar 2021 af: Miriam Lee

Du følger nu Miriam Lee


Du vil nu modtage en email hver gang Miriam Lee indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde https://www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Fru+Baks+morgenboller.opskrift?0=11087

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i koldt vand (gem de sidste 3 d. så du har noget at justerer med, når du har rørt melet i). Tilsæt salt og honning og rør til det er opløst. Grahamsmel og havregryn røres i først. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal være klistret, tilføj vand alt efter hvor meget melet og grynet suger.
Dejskålen dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet natten over (ca. 7-8 timer).

Dæk en bageplade med bagepapir. Den klistrede dej sættes på pladen med to spiseskeer, så der i alt er ca. 36 boller.

Bagning: 

Her har du 2 muligheder:

1) Du kan enten bage dem ved ca. 200 grader varmluft i ca. 20 min (men jeg plejer bare at se hvornår de er gyldne og lyder hule og så tager jeg dem ud. Ovne er jo forskellige)

2) Sæt en dyb bradepande i bunden af ovnen. stil ovnen på varmluft og skru helt op. Når ovnen er helt varm, sætter du den første plade ind og smider et glas koldt vand i bradepanden, skynd dig t lukke ovnen. På den måde før den kolde dej et "shock" og hæver hurtigt og fint op. efter ca. 10 min, eller til bollerne begynder at tage farve og vandet er fordampet, skruer du ned på 200 grader og bager færdig i ca. 10-15 min eller til de har en fin farve og lyder hule, når man banker på dem. Nu skal du så varme ovnen op for at bage den næste plade. og denne metode er derfor lidt langsommer, men giver mere højde på bollerne og også en lidt sprødere skorpe. 

Bollerne er ganske velegnet til fryserne. Her får de virkelig en lækker sprød skorpe, når de bliver varmet op igen.

  250 °C   15 minutter

  250 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk