Fyldt avocado med tun
Ingredienser
4 | stk | Tun i vand, konserves |
0,5 | stk | Rødløg |
2 | stk | Rød chili |
200 | g | Cherry tomat |
2 | bundt | Purløg, rå |
8 | stk | Avocado, rå |
Salt | ||
Peber, sort | ||
2 | spsk | Saften fra limefrugter |
250 | g | Creme fraiche 18 % |

Pres tunen fri for væde, og kom den i en skål.
Hak rødløget fint, og kom halvdelen i skålen med tun. Kom den anden halvdel i en lille skål, og gem det til pynt/drys.
Skyl chilierne, og flæk dem på langs. Fjern kernerne og de lyse "hinder", og snit chilierne fint. Kom det i skålen med tun.
Skyl tomaterne, og lad dem dryppe godt af. Dup det evt tørt med køkkenrulle. Hak/klip purløg fint, og bland halvdelen i tunfyldet. Kom den anden halvdel i en lille skål, og brug det som drys ved servering.
Krydr fyldet med salt og peber, og bland godt rundt.
Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Dryp limesaft over - det forhindrer avocadoerne i at blive brune. Pres evt. resten af limesaften over tunfyldet.
Fyld avocadoerne med tunfyld, og kom en klat creme fraiche på toppen. Drys med rødløg og purløg.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 539 kJ |
Kalorier | 129 kcal |
Fedt | 9 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | 5 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 6 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 8 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (516 g)