Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Grøn Makaroni og ost

Indtastet 14. januar 2023 af: Preben

Du følger nu Preben


Du vil nu modtage en email hver gang Preben indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


1 Kom vand i en gryde og bring det i kog. Blancher spinat og persille i 1 minut. Tag spinat og persille op og køl det med det samme. Gem blancher vandet til at koge makaroni

Lad spinat og persille dryppe af, pres evt. resterende vand væk.

2 Kog makaronierne til de er næsten færdige, hæld vandet fra dem og stil dem til side

3 Kom spinat og persille i en foodprocessor og purer det sammen med fløden. stil det til side.

4 Smelt 3 spsk smør i en tykbundet gryde ved 2/3 varme. Kom hvidløg i og lad det svitse i 20-30 sek. Tilsæt mel og pisk det sammen. sænk varmen.

5 Tilsæt mælken lidt ad gangen mens du pisker godt så der ikke dannes klumper. Hæv varmen en lille smule så det begynder at simre, rør godt hele tiden.

6 Tilsæt sennep, pebber, herbs de provence og Worcestershire.

7 Rør osten i sovsen til den er helt smeltet.

8 Tilsæt den purerede spinat/persille. Smag til med salt.

9 Rør makaronierne i sovsen. Rør citronsaft i.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk