Gullash low FODMAP
Ingredienser
1 | spsk | Hvidløgsolie |
70 | g | Mørkegrøn porretop |
10 | g | smør |
600 | g | Oksekød, mellemskært, råt |
4 | stk | Gulerod |
1 | glas | Champignon, konserves |
1 | stk | Bouillon, oksekød, koncentreret, terning |
0,5 | dåse | Tomatpure, koncentreret |
0,5 | dåse | Hakkede tomater |
5 | dl | Kogende vand |
2 | stk | Laurbærblad |
3 | tsk | Paprika |
1 | tsk | Salt |
1 | drys | Peber, sort |
1,25 | dl | Fløde 38 %, piskefløde |
Skræl gulerødder og skær dem i skiver.
Svits kødet, samt oksebouillonterning i hvidløgsolie og smør.
Svits champignoner med.
Svits gulerødder og tomatpuré.
Tilsæt hakkede tomater, kogende vand, laurbærblade, paprika, salt og peber.
Lad simre ved lav varme i 2-3 timer.
Tag laurbærblade op og tilføj fløde. Smag til.
Server med kartoffelmos eller ris.
Low FODMAP info: Oksebouillon uden fodmap føres b.la. i Rema 1000, tjek altid ingredienser.
Skyl champignon fra glas, fodmap trænger ud i lagen, hvilket er årsagen til at de er low FODMAP.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 377 kJ |
Kalorier | 90 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 3 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (537 g)