Honningkager
Honningkager i forskellige former, ca. 1-2mm tykke.
Ingredienser
220 | g | Sukker, brun farin |
450 | g | Honning |
110 | g | Smør, usaltet |
1 | tsk | Kanel |
1 | tsk | Allehånde |
1 | tsk | Ingefær, stødt |
1,5 | tsk | Natron |
700 | g | Hvedemel |
Farin, Honning og Smør varmes i en gryde, til blandingen er helt smeltet.
Blanding afkøles (ca. 30 min.)
Mel, natron og krydderierne blandes, og røres langsomt i blanding.
Ælt/Rør blandingen godt sammen så det ikke er melklumper i den endelige dej.
Dæk dejen tæt eller lig med i en pose og lad den hvile i 10-15 timer. (Dette step er ikke nødvendigt, men gør kagerne bedre)
Rul dejen ud til ca. 1-2mm og udstik honningkagerne.
Forvarm ovnen til 200°C
Bag honningkagerne i ca. 6-8 min. afhængig af ovnen. Kagerne skal være let brune i kanten, se evt. billede.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1742 kJ |
Kalorier | 416 kcal |
Fedt | 8 g |
- mættede | 4 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 82 g |
- heraf sukker | 15 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 5 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (16 g)