Hulkage

Ingredienser
Dej | ||
3 | stk | Æg |
275 | g | Sukker |
1 | dl | Varmt vand |
200 | g | Hvedemel |
2 | tsk | Bagepulver |
Kakaosauce | ||
125 | g | Smør |
0,5 | dl | Sukker |
2 | tsk | Vaniljesukker |
2 | spsk | Kakao |
2 | dl | Fløde |
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Dej: Pisk æg og sukker lyst og luftig. Pisk vandet i. bland mel og bagepulver, sigt det igennem en sigte ned i æggeblandingen, og vend det forsigtig i. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter rund) og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. Prik huller i kagen med fx skaftet af en grydeske eller en blyant, mens kagen stadig er varm.
Kakaosauce: Kom alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen smelte ved jævn varme – rør af og til. Held den varme sauce ned i hullerne, når kagen er let afkølet. Lad kagen køle af.
Tip: kagen smager godt, både kold og lun, server den med fx softice.
*Dobbelt portion hvis det er til en lille bradepande med låg.
175 °C 35 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1671 kJ |
Kalorier | 399 kcal |
Fedt | 20 g |
- mættede | 12 g |
- enkeltumættede | 6 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 50 g |
- heraf sukker | 34 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 5 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 po (984 g)