Kødboller i baguette med cremet sovs
Ingredienser
600 | g | Hakket grise- og kalvekød, 8-12% fedt |
25 | g | Brødkrummer |
25 | g | Parmesan, revet |
7 | g | Hvidløgsolie |
0,5 | tsk | Oregano, tørret |
1 | drys | Peber, sort |
Cremet sovs: | ||
10 | g | Forårsløg grøn top finhakket |
230 | g | Fløde 38 %, piskefløde |
1,25 | dl | Vand, drikke-, vejl, værdier |
0,5 | stk | Bouillon, oksekød, koncentreret, terning |
50 | g | Parmesan, revet |
0,5 | tsk | Basilikum, tørret |
0,5 | tsk | Salt, bordsalt |
1 | drys | Peber, sort |
1 | tsk | Maizena Majsstivelse, evt |
1 | tsk | Salt |
14 | g | Hvidløgsolie |
1 | spsk | Persille, rå |
Bland ingredienserne til kødbollerne. Tænd ovnen på 190 g varmluft.
Form kødbollerne og placer dem på bagepapir på en bageplade. Sættes i ovnen 15-20 min. Tjek at de er gennemstegte.
Imens laves sovsen i en kasserolle. Hvidløgsolie og forårsløg varmes op, fløde, vand, bouillonterning, krydderier og parmesan tilsættes. Lad sovsen koge igennem, hvis den ønskes lidt tykkere røres en tsk maizena ud i lidt vand og røres i, mens det koger.
Lun nogle baguettes eller kuvertbrød. Flæk et brød, udhul det lidt, læg kødboller i og hæld lidt sovs på. Drys evt med lidt revet parmesan og hakket persille.
Server evt. ovnstegte bønner til.