LCHF æggewraps med oksekød og grøntsager
Ingredienser
1 | stk | Squash, alle typer, rå |
8 | stk | Æg |
Salt | ||
Peber, sort | ||
Lidt olie | ||
500 | g | Hakket oksekød 3-7 % |
1 | tsk | Oregano, tørret |
1 | stk | Lille spidskål |
200 | g | Græsk yoghurt, 10% |
2,5 | fed | hvidløg |
2 | stk | Peberfrugt, grøn, rå |
Start med at lav æggewrapsene. Til hver wrap skal der bruges to æg og 1/4 groft revet squash - pisk det godt sammen og krydr med salt og peber.
Steg hver wrap på begge sider ved middel varme i lidt olie. Hold wrapsene varme, imens resten af fyldet laves.
Brum det hakkede oksekød grundigt af i lidt olie. Pil 2 stk hvidløg, og pres det over kødet med en hvidløgspresser. Tilsæt tomatsauce og oregano, og lad det simre i fem minutter. Forbered det øvrige fyld, imens kødet steger.
Skyl spidskål, og fjern stokken i midten. Snit kålen fint, og bland det med græsk yoghurt. Pres ½ hvidløg i, rør det godt sammen, og smag spidskålzatztikien til med salt og peber.
Skyl peberfrugt, og skær dem i små tern - husk af fjern de hvide hinder og kerner.
Fyld æggewrapsene med oksekød, peberfrugt og spidskålstzatziki, og drys evt. med lidt feta.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 329 kJ |
Kalorier | 79 kcal |
Fedt | 4 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 3 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 8 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (585 g)