Lasagnesuppe, low FODMAP
Ingredienser
1,5 | spsk | Hvidløgsolie |
120 | g | Bacon i tern, rå |
900 | g | Hakket oksekød 8-12% |
2 | stk | Oksebouillon terninger, Rema 1000 |
2 | dåser | Tomatpuré, eller 1 stor 140 g |
3 | dåser | Hakkede tomater |
2 | stængler | Bladselleri i små tern |
3 | stk | Gulerod i små tern |
50 | g | Grøn porretop |
2 | spsk | Oregano, tørret |
300 | g | Hvidkål, spidskål eller revet squash |
1 | dl | Rødvin, uspec. |
3 | tsk | Havsalt |
1 | drys | Peber, sort |
11 | dl | Vand |
250 | g | Pastaplader knækket i mindre stykker, eller speltpasta |
1 | tsk | Havsalt, ekstra evt. smag til efter pastaen er mør |
Steg bacon i hvidløgsolie og tag det op når det er lidt gyldent. Svits oksekødet og tilsæt bouillonterninger og derefter grøn porretop og tomatpure. Tilføj alle grøntsagerne, oregano og svits. Hæld rødvin i og derefter hakkede tomater og vand. Kom salt og peber i og lad simre under låg 20 min.
Tisæt pasta og lad koge under låg. Smag til pastaen er mør, det tager ofte lidt længere tid, end at koge pasta i vand.
Mængden af vand kan evt. øges, det er en meget fyldig suppe.
Server evt. med revet mozarella på toppen. Det giver en rigtig lækker smag, men er lidt sværere at spise.