Mayonnaise (paleo, whole30)
En hurtig, lækker og sundere mayonnaise.
Sådan gør du:
Fremgangsmåde:
1) Alle ingredienserne kommes i et mason jar (wide mouth). Link til dette glas findes længere nede under noter.
2) Tag en stavblender. Kom stavblenderen i glasset, sørg for at den er helt nede ved bunden. Blend det hele ved høj hastighed i 20-30 sekunder, indtil hele bunden er blevet hvid. Efter de 20-30 sekunder er gået, løftes stavblenderen langsomt. Herefter blendes det hele til mayonnaisen har en ens, hvid farve.
3) Smag på mayonnaisen. Hvis man synes der skal mere citron eller salt i, tilføjer man dette og blender igen.
Note:
- Mayonnaisen kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet med låg. Hold selvfølgelig løbende øje med om den stadig er god.
- Hvis man bruger et medium æg (i stedet for et large æg), anbefales det at bruge 160 gram avocadoolie.
- Avocadoolien er en neutral olie.
- Det anbefales at bruge økologiske æg, og at de er så friske som muligt.
- Link til mason jar: https://www.cozytrends.dk/vare/ball-wide-mouth-pint-16-oz-475-ml/