Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Nem squashgratin med bacon

Indtastet 29. august 2021 af: Tina Stage

Du følger nu Tina Stage


Du vil nu modtage en email hver gang Tina Stage indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde webopskriftrt.dk

Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg det sprødt i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter. Bræk skiverne i minder stykker efterfølgende. Skru efterfølgende ned på 180 grader.

 

Skyl squash, og riv den på den grove side af rivejernet. Kom det op i et rent viskestykke, og vrid så meget vand ud som muligt. Klip eller hak purløg fint. Sæt squash og purløg til side til senere.

 

Del æggene i blommer og hvider. Sørg for, at hviderne kommer op i en ren skål. Pisk hviderne helt stive. Pisk efterfølgende æggeblommerne sammen med creme fraiche, mornaysauce og salt. Tilsæt squash, purløg og bacon til æggeblommerne, og fold dernæst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

 

Bland revet parmasan og rasp sammen. Smør en form grundigt med smør, og fordel noget af raspblandingen på bunden og siderne af formen. Hæld gratinmassen op heri, og drys med raspblandingen ovenpå. Fordel resten af smørret ovenpå, og bag squashgratinen i ca. 30-35 minutter, til den er stivnet og gylden på toppen.

 

Server gratingen med rugbrød, smør  og evt. ærter.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk