Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Oksedeller i ovn med tomat-flødesovs og blomkålmos

Indtastet 20. september 2021 af: Tina Stage

Du følger nu Tina Stage


Du vil nu modtage en email hver gang Tina Stage indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde WebOpskrifter.dk

Pil 1 løg og 2 hvidløg, og hak begge dele fint.

Kom løg og hvidløg op i en skål sammen med hakket oksekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne ( 1 spsk tomatpure, 1 æg, ½ spsk oregano, ½ spsk salt og peber).

Ælt det til en sammenhængende fars, og sæt den derefter på køl, imens de øvrige ingredienser forberedes.

 

Skyl 4 peberfrugter, skær dem i små tern. Pil 1 løg og 2 hvidløg, og hak begge dele fint. Kom det op i et ildfast fad.

 

Rør fløde, hakkede tomat, tomatpure, paprika og salt sammen til en sovs. Krydr med peber, og hæld tomat-flødesovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det sammen.

 

Tag farsen ud af køleskabet, og form det til runde frikadeller. Læg dem oveni sovsen i fadet, og sæt fadet i ovnen. Steg retten i 25 minutter ved 210 grader, til oksedellerne er gennemstegte.

 

Blomkålsmos:

Imens oksedellerne er i ovnen, kan blomkålsmosen laves. Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Kom den i en gryde med vand, og kog indtil den er mør, ca 10-12 minutter.

 

Hæld vandet fra. Mos eller blend blomkålen sammen med smør. Pres eller hak 1 hvidløg fint, og bland det i blomkålsmosen. Smag mosen til med salt og peber, og server den til oksedellerne.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk