Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Orientalsk inspireret boller i karry

Denne ret er lavet med kylling

Indtastet 12. januar 2021 af: Missmom

Du følger nu Missmom


Du vil nu modtage en email hver gang Missmom indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
800 g
1 stk
100 g
2 spsk
2 stk
1 dl
1 spsk
1 tsk
Sovs
2 dåser
3 tsk
1 dl
1 tsk
1 knivspids
Serveres med ris

Obs. Stor portion. 

Find en skål eller brug røremaskine. Hæld den hakkede kyllingfars, havregryn, æg, mælk og mel i skålen. Fin hak løget og bland det i farsen. Tilsæt salt og peber og rør det i maskine eller med en grydeske. Det er vigtigt at farsen røres jævn så ingredienserne fordeles. 
Tag en stor gryde og fyld den halvt op med vand og tilsæt en smule salt. Vandet bringes i kog. Brug 
eventuelt to spiseskeer til at forme farsen til mellemstore boller og tilsæt dem i vandet. Bollerne er færdige, når de flyder i toppen af vandet. Ca. 6-8 min. Gem 1 dl. Af kogevandet og si resten af vandet fra.

Nb: 
Farsen kan med fordel tilbederes ca. 1 time før tilberedning så den kan trække smag og sætte sig. Det er ikke et krav og de smager super fint uden den ekstra tid. 
Sovs: 

Find en dyb pande eller gryde. Tænd på mellemhøj varme. Når panden er varm tilsættes karry. Rør i det så den ikke brander på. Den skal have Ca. 2-4 sek. på panden. Tilsæt kokosmælk. Rør det sammen og lad sovsen simrer. Hæld din bouillon i 1 dl kogevand, rør det sammen og tilsæt det i kokosmælken. Smag til med salt og peber. 

Ønskes en tykkere konsistens, kan der bruges laves en meljævning. 
Tilsæt til slut bollerne i sovsen. 

Serveres med ris. 

 

 

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 607 kJ
Kalorier 146 kcal
Fedt 12 g
- mættede 8 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 7 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre 1 g
Protein 10 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 personer (280 g)

kJ 1698
20 %
kcal 407
20 %
Fedt 32 g
46 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk