Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Paninibrød

Indtastet 1. januar 2022 af: Lea

Du følger nu Lea


Du vil nu modtage en email hver gang Lea indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Fremgangsmåde
1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål - temperaturen skal være lillefingerlun, så udvikler gæren sig perfekt. Rør gæren ud i vandet, til det er opløst.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen på fuld drøn, helst i en røremaskine og gerne fem minutters tid. Og ellers bruger du bare dine allerbedste superheltekræfter og ælter dejen i hånden. Dejen skal være smidig og elastisk og kun lige nøjagtigt slippe skål og fingre. Lad dejen hæve tildækket i en time.

3. Del nu dejen i 12 stykker og rul dem ud til aflange og ovale fladbrød, der er ca. 15 centimeter lange. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.

4. Bag brødene i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune på toppen. Lad dem køle af, flæk dem på langs og fyld dem med det, du allerbedst kan lide. Og har du en toaster eller en fladgrill, så giv dem en tur i den, så overfladen bliver ekstra sprød. Du kan også bare smide de fyldte brød i ovnen på 200 grader varmluft - eller fuldt grillblus. Men husk at holde øje, da det pludselig går mega stærkt :o)

5. Velbekomme!

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk