Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Pnang karry

Indtastet 15. juli 2022 af: Monica Rasmussen

Du følger nu Monica Rasmussen


Du vil nu modtage en email hver gang Monica Rasmussen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde nemlig.com

-Skyl og skær peberfrugterne i tynde strimler. Stil til side
-Skyl og skær chilien i tynde strimler
-Soignér og skær kylling i tynde strimler
-Varm en wok eller dyb pande op. Tilsæt fedtstof (kokosfedtet eller neutral olie) og steg den røde karrypasta af i 2-3 minutter
-Tilsæt kokosmælk og limeblade til wokken og lad det simre i 5-10 minutter
-Fordel sukker på en separat pande. Smelt ved middel varme i ca. 5-10 minutter. Rør ikke i karamellen, men vip panden fra side til side, så alt sukkeret smelter
-Tilsæt kylling til wokken og lad den tilberede i 5 min, ved svag til middelvarme
-Tilsæt 1-2 spsk. karamel, fiskesauce og limesaft. Tilføj eventuelt lidt ad gangen, så du selv kan smage ordentlig til
-Vend peberfrugten i og lad dem tilberede et minuts tid
-Smag til med ekstra limesaft, frisk chili og karamel. Hvis den mangler så salt, så tilsæt lidt ekstra fiskesauce. Husk at fjern limebladene
-Skyl basilikum og dup det tørt i et stykke køkkenrulle, pluk blade og hak groft
-Servér panankarryen i en dyb tallerken med ris, toppet med frisk thai basilikum og ekstra chili 
 

TIPS!

Retten er nem at lave vegetarisk også, da man kan tilføje alle de grøntsager man selv elsker!

Skal retten laves til de mindste, så kan man lade vær med at tilsætte chili, så kan den spises af alle

Skiller kokosmælken? Det fortæller egentlig blot at du har stegt karrypastaen godt af, så smagen er top. Og så ser det appetitligt ud!

Karamellen sikrer en dyb smag, som palmesukker normalt giver thailandske måltider.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk