Rabarberlommer
Ingredienser
440 | g | Økologisk sigtet spelt |
1,5 | tsk | Tørgær |
2 | dl | Kærnemælk |
1 | stk | Æg |
1 | dl | Solsikkeolie |
1 | spsk | Sukker |
0,75 | tsk | Salt |
Fyld | ||
400 | g | Rabarber, rå |
4 | spsk | Sukker |
1 | spsk | Kartoffelmel |
Pynt | ||
20 | g | Mandler |
2 | spsk | Perlesukker |
15 | g | Æggestrygelse til pensling |

Brug 1/3 af melet og bland med tørgær.
Lun kærnemælken og rør i melblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hæld melet i lidt ad gangen, det er ikke sikkert der er brug for det hele.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Snit rabarberne tyndt og vend dem med sukker og kartoffelmel.
Rul en stor firkant ud og skær den i 8 rektangler.
Fordel rabarberne på dejlommernes ene halvdel. Pensl kanten med vand og fold dejen over. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Tryk med en gaffel langs kanten, så de bliver lukket godt.
Efterhæv mens ovnen varmer op til 200 grader.
Pensl med æggestrygelse (sammenpisket æg tilsat lidt vand).
Hak mandler fint og drys på sammen med perlesukker.
Bages midt i ovnen ca 18-20 min.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1014 kJ |
Kalorier | 242 kcal |
Fedt | 10 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | 6 g |
Kulhydrater | 32 g |
- heraf sukker | 6 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (167 g)