Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Rabarberlommer

Indtastet 16. maj 2021 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
440 g
1,5 tsk
2 dl
1 stk
1 dl
1 spsk
0,75 tsk
Fyld
400 g
4 spsk
1 spsk
Pynt
20 g
2 spsk
15 g

Brug 1/3 af melet og bland med tørgær.

Lun kærnemælken og rør i melblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hæld melet i lidt ad gangen, det er ikke sikkert der er brug for det hele.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Snit rabarberne tyndt og vend dem med sukker og kartoffelmel.

Rul en stor firkant ud og skær den i 8 rektangler.

Fordel rabarberne på dejlommernes ene halvdel. Pensl kanten med vand og fold dejen over. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Tryk med en gaffel langs kanten, så de bliver lukket godt.

Efterhæv mens ovnen varmer op til 200 grader.

Pensl med æggestrygelse (sammenpisket æg tilsat lidt vand).

Hak mandler fint og drys på sammen med perlesukker.

Bages midt i ovnen ca 18-20 min.

 

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1014 kJ
Kalorier 242 kcal
Fedt 10 g
- mættede 1 g
- enkeltumættede 2 g
- flerumættede 6 g
Kulhydrater 32 g
- heraf sukker 6 g
Kostfibre 3 g
Protein 6 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 stk (167 g)

kJ 1694
20 %
kcal 404
20 %
Fedt 17 g
24 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk