Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Sommer one pot med kylling og ris

Indtastet 8. august 2021 af: Tina Stage

Du følger nu Tina Stage


Du vil nu modtage en email hver gang Tina Stage indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
4 stk
3 små
4 fed
600 g
2,5 spsk
1 pakke
300 g
160 g
6 dl
800 g
1,5 stykker
1 bundt

Start med at forbered grøntsagerne. Skyl peberfrugterne, og pil redløg. Snit begge dele fint (husk at fjerne kerner og de hvide hinder fra peberfrugterne). Pil hvidløg, så de er klar til at komme i retten. Sæt grøntsagerne til side.

 

Krydr kyllingefileterne med ca. halvdelen af paprikaen samt salt og peber, og drun dem af i lidt olie ved høj varme. Tag dem op og sæt dem til side.

 

Skær chorizo i tern, imens kyllingen bruner. Kom evt. lidt mere olie på panden, og steg chorizo sprød heri. Efterfølgende kan du vælge at tage chorizoen op af retten, så den forbliver sprød, eller lad den blive i retten. Jeg lod den blive i retten, så den afgiver masser af smag.

 

Svits herefter peberfrugter og rødløg, til de begynder at blive lidt bløde - det tager ca. fem minutter. Pres hvidløget over grøntsagerne, og tilsæt det til retten sammen med resten af paprika. Svits det med et minuts tid.

 

Tilsæt ris, ærter, kogende vand, og tomatsauce og smuldr hønsebouillongterningerne i. Bring det til at simre, og rør godt rundt.

 

Læg kyllingefileterne ovenpå sovsen og tryk dem lidt ned. Lad retten simre i ca 25 minutter, til risene er møre. Rør forsigtigt rundt i one pot retten nogle gange undervejs, så risene ikke koger fast.

 

Hak persille, og skær evt citron i både. Drys persillen ud over retten inden servering, og server evt citron til.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 402 kJ
Kalorier 95 kcal
Fedt 3 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede -
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 12 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre 1 g
Protein 6 g
Salt 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 personer (807 g)

kJ 3246
39 %
kcal 770
39 %
Fedt 22 g
32 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk