Tærte med hamburgerryg og grøntsager
Ingredienser
50 | g | Glutenfri havremel |
130 | g | Økologisk sigtet spelt |
0,5 | tsk | Flagesalt |
100 | g | Koldt smør |
2 | spsk | Vand |
Fyld: | ||
265 | g | Broccoli, rå |
1 | stk | Gulerod |
50 | g | Grøn porretop |
165 | g | Hamburgerryg, kogt |
4 | stk | Æg |
200 | g | Hytteost 4% |
0,5 | tsk | Havsalt |
1 | drys | Peber, sort |
100 | g | Revet mozzarella 24,5% fedt |
Bland mel og salt. Hak det sammen med det kolde smør, gerne i foodprocessor. Saml hurtigt dejen og læg den på køl i en pose i 30 min.
Smør tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg dejen i formen og tryk den på plads.
Forbag tærtebumden blindt ( med bagepapir og bageperler) i 30 min. Fjern bagepapir og bageperler og bag bunden yderligere 10 min.
Pensl den varme tærtebund med sammenpisket æg og lad det sætte sig. Gem resten af ægget til fyldet.
Snit grøntsagerne i små tern og damp dem i Microbølgeovn. Bland med hamburgerryg i tern og fordel i tærtebunden.
Pisk æg og hytteost sammen med salt og peber. Fordel henover tærtefyldet og rør det lidt forsigtigt sammen. Fordel ost ovenpå og bag i ca. 40 min. Tjek med en gaffel om æggemassen har sat sig i midten af tærten.
1 timer 20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 675 kJ |
Kalorier | 161 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 14 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 13 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (284 g)