Verdens bedste cookies

Ingredienser
200 | g | Sukker |
300 | g | Brun farin |
1 | tsk | Salt |
2 | tsk | Vaniljesukker |
240 | g | Smør, smeltet |
2 | stk | Æg |
350 | g | Hvedemel |
1 | tsk | Bagepulver |
125 | g | Mørk chokolade |
125 | g | Mælkechokolade |
Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade. Stil dejen på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg bager kun 6 cookies af gangen). Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud, når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.
180 °C 15 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 2143 kJ |
Kalorier | 512 kcal |
Fedt | 23 g |
- mættede | 14 g |
- enkeltumættede | 6 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 71 g |
- heraf sukker | 49 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 5 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (50,773 g)