Anne-Maries frikadeller
Dejlig julede, men smager godt hele året.
Indtastet 8. december 2012 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
500 | g | Hakket svinekød eller kalv og flæsk |
1 | dl | Bouillon, grøntsags |
1 | stk | Løg, rå |
1 | dl | Rasp |
1 | spsk | Hvedemel |
1 | stk | æg |
1 | tsk | Salt |
1 | drys | Peber |
1 | knivspids | Stødt allehånde |
1 | knivspids | Stødt ingefær |
1 | drys | Muskatnød |
0,5 | dl | Minimælk, 0,5% |
Til stegning | ||
2 | spsk | Olivenolie |
10 | g | Smør, saltet |

En kvart boullionterning opløses i 1 dl. kogende vand. Afkøles.
Imens rives halvdelen af løget fint og den anden halvdel hakkes fint. Kommes i en skål sammen med hakkekødet.
Tilsæt rasp, mel, krydderier, æg og boullion. Røres sammen, brug evt. håndmikseren med dejkroge. Mælk tilsættes lidt efter lidt, her er mængden kun vejledende, så der kan være behov for mere eller mindre afhængig af hvor våd farsen er.
Steges i en blanding af olivenolie og smør.
Steg evt. en prøvedunse, for at se om krydringen er tilpas.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 884 kJ |
Kalorier | 211 kcal |
Fedt | 14 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 9 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 13 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (43 g)
kJ 379
5 %
kcal 90
5 %
Fedt 6 g
8 %