Bananabread - af den sunde slags
Dejligt svampet bananabread. Egner sig perfekt på et brunchbord eller som "10-mad" i skolen. Det giver også lidt til den søde tand - på den gode måde.
Indtastet 19. oktober 2014 af: Henriette
Opskriften giver:
Ingredienser
2 | stk | Æg |
10 | g | Kærnemælk |
1 | spsk | Rapsolie |
3 | stk | Banan, rå |
100 | g | Grahamsmel, fuldkornshvedemel |
40 | g | Havregryn |
75 | g | Hvedemel |
2 | spsk | Sukker |
2 | tsk | Bagepulver |
1 | tsk | Natron |
2 | tsk | Vanillesukker |
1 | knivspids | Salt, bordsalt |
Indstil ovnen til 175 grader.
Pisk æg, olie og kærnemælk (eller andet surmælksprodukt) sammen i en skål. Mos bananerne og bland dem i.
Bland de resterende ingredienser i en anden skål (sigt natron, bagepulver og vanilliesukker for at undgå klumper) og bland det i bananblandingen.
Fyld dejen i en lille smurt franskbrødsform og sæt den i ovnen i 25-30 min.
Skal det være ekstra lækkert kan man tilsætte hakket chokolade eller valnødder.
175 °C 30 minutter
175 °C 30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 976 kJ |
Kalorier | 233 kcal |
Fedt | 5 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 41 g |
- heraf sukker | 4 g |
Kostfibre | 4 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 brød (597 g)
kJ 5826
70 %
kcal 1393
70 %
Fedt 30 g
43 %