Opskriften giver 8 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lune vand.
Tilsæt salt, sukker, og 1,5 spsk olivenolie.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt grundigt til en fast og lidt tør dej.
Hæver til dobbelt størrelse i en time.
Skyl den kinesiske dampkoger og klip bagepapir til, hak en masse huller, så dampen kan slippe igennem. Alternativt kan man bruge en sigte med bagepapir og låg over.
Del dejen i 8 stykker og form til boller.
Rul hver bolle flad ca 1/2-1 cm tykkelse, brug lidt mel, hvis dejen klistrer.
Pensl halvdelen af den flade bolle med olienolie og fold den anden halvdel ind over.
Placer hver bolle på en bakke til dampkogeren, der kan maks være 3-4 boller på hver bakke.
Lad dejen hvile 10 min fra alle er færdige.
Sæt imens en stor gryde over med vand og kog op.
Vandet skal koge godt, men ikke stormkoge og må ikke sprutte eller nå op til dampkogeren.
På vores komfur svarer det til trin 8 ( ud af 9)
Placer dampkogeren hen over gryden. Damp i 10-15 min, evt. 20 min hvis formen er helt fyldt.
Byt evt. om på bakkerne undervejs, hvis der bages i flere lag på en gang.
Stil de færdige Bao til afkøling på en rist, fjern bakker og bagepapir, når du ikke brænder fingrene.
Server Bao lune med fyld af kylling eller svinekød, samt sprøde grøntsager. Opskrift på kyllingefyld og grønt ligger på opskriftsamleren.