Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Bearnaisesauce, ægte

Det er nemt at lave bearnaisen selv, så her er en af mange måder at lave en ægte bearnaise

Indtastet 11. maj 2012 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Essensen
Hak skalotteløgene og kom dem i en kasserolle sammen med hvidvinseddike og peber.
Kog ved middelvarme til der er ca. 2 spsk. væske tilbage.
Blandingen kommes igennem en finmasket si. Pres blandingen, så al væden kommer med.
Lad blandingen køle lidt af (kan evt. fryses).

Saucen
Smelt smørret i en kasserolle. Lad det køle lidt ned. Æggeblommerne stivner ved for høj varme, så du må ikke hælde helt varm smør ned til æggeblommerne!
Kom æggeblommer og vand i en kasserolle. Pisk blandingen luftig og varm op ved lav varme, stadig under konstant piskning.
Når blandingen begynder at tyknes og bunden kommer til syne i kasserollen, tages kasserollen af varmen og der piskes i yderligere 20 sekunder.
Hæld nu det smeltede og lettere afkølede smør i kasserollen, stadig under konstant omrøring, lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens.
Smag til med essensen der blev lavet tidligere, pas på ikke at hælde for meget i.
Til sidst røres hakket estragon og/eller kørvel i og saucen serveres straks.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk