Bebbemor's Choko-is
Ingredienser
| 5 | dl | Minimælk, 0,5% |
| 1 | stk | Vaniljestang |
| 3 | stk | Æggeblomme, pasteuriseret |
| 60 | g | Perfect Strø, Easis |
| 4 | spsk | Cacao, pulver |
| 200 | g | Cheasy Skyr, Arla |
| 50 | g | 86% mørk chokolade |
1
Skrab vaniljekornene ud og kom dem i en gryde med mælk.
2
Kom også den tomme vaniljehylstre i, og varm mælken op til kogepunktet.
3
Pisk æggeblommerne luftige og tilsæt perfect strø.
4
Si derefter den varme mælk ned over æggeblandingen, og tag vaniljehylstrene fra.
5
Rør godt rundt i massen igen og lad det stå til det når op til kogepunktet - dog uden at koge. Massen skal have en lidt tyk konsistensen.
6
Lad herefter mælkeblandingen køle af og bland det med kakao, skyr og chokolade.
7
Kør den færdige is i ismaskinen, til den har den rette konsistens, og så er isen klar til servering
| Næringsindhold pr. 100 g | |
| Energi | 487 kJ |
| Kalorier | 117 kcal |
| Fedt | 6 g |
| - mættede | < 1 g |
| - enkeltumættede | < 1 g |
| - flerumættede | < 1 g |
| Kulhydrater | 7 g |
| - heraf sukker | 1 g |
| Kostfibre | 7 g |
| Protein | 6 g |
| Salt | < 1 g |
| Anslåede værdier | |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (153 g)