Bebbemor's Choko-is
Ingredienser
5 | dl | Minimælk, 0,5% |
1 | stk | Vaniljestang |
3 | stk | Æggeblomme, pasteuriseret |
60 | g | Perfect Strø, Easis |
4 | spsk | Cacao, pulver |
200 | g | Cheasy Skyr, Arla |
50 | g | 86% mørk chokolade |
1
Skrab vaniljekornene ud og kom dem i en gryde med mælk.
2
Kom også den tomme vaniljehylstre i, og varm mælken op til kogepunktet.
3
Pisk æggeblommerne luftige og tilsæt perfect strø.
4
Si derefter den varme mælk ned over æggeblandingen, og tag vaniljehylstrene fra.
5
Rør godt rundt i massen igen og lad det stå til det når op til kogepunktet - dog uden at koge. Massen skal have en lidt tyk konsistensen.
6
Lad herefter mælkeblandingen køle af og bland det med kakao, skyr og chokolade.
7
Kør den færdige is i ismaskinen, til den har den rette konsistens, og så er isen klar til servering
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 487 kJ |
Kalorier | 117 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 7 g |
- heraf sukker | 1 g |
Kostfibre | 7 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (153 g)