Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Beenie med banoffee

En nytænkning af drømmekagen, med flere smagsnuancer. En af tidens populære bønnekager, toppet med banan, toffee og kokos. Syndig smag, trods sundere kage.

Indtastet 20. juli 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
120 g
60 g
50 g
25 g
0,5 tsk
0,5 tsk
0,5 tsk
0,25 tsk
1 stk
Topping:
60 g
50 g
50 g
1 spsk
40 g
Hvis du selv koger butterbeans, skal de udblødes og koges efter anvisning på posen.
 
Hvis du bruger bønner fra dåse, hældes de i en sigte og skylles grundigt, til de ikke skummer.
 
Bønnerne blendes med minihakker / foodprocessor / stavblender.
 
Blend smør og sukker i med bønnerne.
 
Riv citronskal og tilsæt den.
 
Brug fint mandelmel eller blend selv mandlerne. Bland vanille, bagepulver og natron i. Tilsættes bønnemassen og blend igen.
 
Tilføj et stort æg og blend til en ensartet dej.
 
Hæld dejen i en lille smurt springform eller lignede, min form er ca. 19 cm Ø.
 
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader ca. 25 min. Overfladen må gerne tage lidt farve og du skal kunne trække et rent grilspyd eller lign. op af kagen.
 
Lav toppingen imens.
 
Blend banan, smør, farin, kanel og citronsaft sammen.
 
Når den er helt jævn, fordeles kokosmelet i.
 
Toppingen fordeles over kagen og den bager igen i ca. 10 min.
 
 
 
  175 °C   25 minutter

  175 °C   25 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1755 kJ
Kalorier 419 kcal
Fedt 27 g
- mættede 18 g
- enkeltumættede 6 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 32 g
- heraf sukker 21 g
Kostfibre 1 g
Protein 5 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Stykker (76,401 g)

kJ 1341
16 %
kcal 320
16 %
Fedt 20 g
29 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk