Beenie med banoffee
En nytænkning af drømmekagen, med flere smagsnuancer. En af tidens populære bønnekager, toppet med banan, toffee og kokos. Syndig smag, trods sundere kage.
Opskriften giver 6 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Hvis du selv koger butterbeans, skal de udblødes og koges efter anvisning på posen.
Hvis du bruger bønner fra dåse, hældes de i en sigte og skylles grundigt, til de ikke skummer.
Bønnerne blendes med minihakker / foodprocessor / stavblender.
Blend smør og sukker i med bønnerne.
Riv citronskal og tilsæt den.
Brug fint mandelmel eller blend selv mandlerne. Bland vanille, bagepulver og natron i. Tilsættes bønnemassen og blend igen.
Tilføj et stort æg og blend til en ensartet dej.
Hæld dejen i en lille smurt springform eller lignede, min form er ca. 19 cm Ø.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader ca. 25 min. Overfladen må gerne tage lidt farve og du skal kunne trække et rent grilspyd eller lign. op af kagen.
Lav toppingen imens.
Blend banan, smør, farin, kanel og citronsaft sammen.
Når den er helt jævn, fordeles kokosmelet i.
Toppingen fordeles over kagen og den bager igen i ca. 10 min.