Birkes (Tebirkes)
Lækre birkes (tebirkes) lavet med smør

Indtastet 31. oktober 2014 af: Leif Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
25 | g | Gær |
2 | dl | mælk |
6 | dl | Hvedemel |
1,5 | tsk | salt |
1 | stk | Æg |
1 | spsk | Sukker |
50 | g | smør |
200 | g | smør |

Rør gæren ud i det lillefingervarme mælk.
Bland salt, sukker, 50 g blødt smør og æg i og rør på maskine.
Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være glat og lidt fast.
Lad dejen hæve lunt i en lille times tid.
Rul dejen ud til ca. 30x40 cm.
Skær smørret i tynde skiver og dæk halvdelen af dejen med det.
Fold den anden halvdel af dejen indover.
Rul dejen ud i igen, fold 1/3 af dejen ind mod midten og den modsatte tredjedel indover.
Gentag 2 gange mere.
Efter sidste foldning - rul ud til en aflang plade på 40-50 cm længde.
Fold i tredjedele igen - denne gang på den lange led og skær ud i 8 lige store stykker.
Læg birkesene på en bageplade og lad dem hæve lunt 1/2 times tid.
Pensl til sidst i æg tilsat lidt vand og drys birkes over.
Serveres så snart de er kølet lidt af.
225 °C 18 minutter
225 °C 18 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1756 kJ |
Kalorier | 420 kcal |
Fedt | 27 g |
- mættede | 17 g |
- enkeltumættede | 8 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 38 g |
- heraf sukker | 1 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 7 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (99 g)
kJ 1737
21 %
kcal 415
21 %
Fedt 27 g
39 %