Birkes (Tebirkes)
Lækre birkes (tebirkes) lavet med smør
Opskriften giver 8 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lillefingervarme mælk.
Bland salt, sukker, 50 g blødt smør og æg i og rør på maskine.
Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være glat og lidt fast.
Lad dejen hæve lunt i en lille times tid.
Rul dejen ud til ca. 30x40 cm.
Skær smørret i tynde skiver og dæk halvdelen af dejen med det.
Fold den anden halvdel af dejen indover.
Rul dejen ud i igen, fold 1/3 af dejen ind mod midten og den modsatte tredjedel indover.
Gentag 2 gange mere.
Efter sidste foldning - rul ud til en aflang plade på 40-50 cm længde.
Fold i tredjedele igen - denne gang på den lange led og skær ud i 8 lige store stykker.
Læg birkesene på en bageplade og lad dem hæve lunt 1/2 times tid.
Pensl til sidst i æg tilsat lidt vand og drys birkes over.
Serveres så snart de er kølet lidt af.