Blåmuslinge suppe
Tag en tur til vandet og pluk dine egne blåmuslinger (eller kør forbi din fiskemand).
Opskriften giver 6 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Gå til stranden (eller fiskehandleren) og pluk 1,5-2 kg blåmuslinger.
Rens dem i havvand. Og rens dem med en grydesvamp udenpå.
Læg smør og løg i en gryde, det skal ikke brune. Tilsæt rosevin. Kog kraftigt op. Læg blåmuslingerne i. Låget på. Damp i 5 min. Rør rundt et par gange på de 5 min og læg låg på igen.
Tag blåmuslinger op - si suppen fra gennem en pastasigte.
Suppen tilsættes fløde, spinat, bouillion og krydderurter. Smages til med salt og peber. Blendes med stavblender til den er fin.
Blåmuslingerne indgår ikke ernæringsmæssigt i denne opskrift. 10 blåmuslinger vejer ca. 25g.